תכנון המרחק ונוחות התפקוד של שלוש התחנות הללו, יצרו תהליך עבודה הגיוני, נגיש, קל ונקי
במטבח. מומלץ לתכנן כך ששלוש התחנות תהיינה קרובות מספיק ונוחות לתפקוד יומיומי. עם זאת,
יש לזכור כי אל נקודות עיקריות אלו התווספו כיום גם המיקרוגל, מדיח הכלים, שולחן האוכל, אזורי
האחסון וכן הלאה. יש לקחת את כולן בחשבון וליצור מצב של גישה ועבודה נוחה בכל האזורים
בחירת חומרים
נקודה שחשוב לשים עליה דגש במסגרת עיצוב מטבחים היא החומרים שבהם עושים שימוש בתהליך
בניית המטבח. מטבח חדש דורש השקעה כספית גדולה, ולכן חשוב לא להתפשר על חומרי הייצור.
כדי להבטיח שגם אחרי שנתיים המטבח ייראה חדש, מומלץ לבחור בחומרי גלם איכותיים ולהעדיף
חומרים כמו קוורץ, אלומיניום או עץ מלא.
בחירה של משטח עבודה היא חשובה מאוד, בעיקר משום שהוא האזור החשוף ביותר לשחיקה ובעל
השפעה על המראה הכולל. משטח עבודה למטבח חייב להיות נוח וקל לתחזוקה וניקוי, כך שישמור
על המראה שלו לאורך שנים. משטחי הקוורץ של אבן קיסר הם דוגמה לשימוש פונקציונלי במטבח,
שמאפשר לשלב בין החומר החזק בטבע לבין קולקציה רחבה של דגמים, צבעים ומרקמים, הדורשים
תחזוקה מינימלית תוך הגנה משריטות. כיום ישנם חברות רבות שנכנסו לשוק ומייצרות משטחים
מעולים ,עוד אפרט עליהם בהמשך.
אחסון כחלק אינטגרלי מעיצוב המטבח
תכנון נכון של המטבח ברמת האחסון מאפשר לשלוף כלים מבלי להוציא את כל תוכן המגירה, או
לאתר את השמן בקלות גם אם המחבת כבר על האש. איך עושים את זה נכון?
הכול עניין של איזון – אל תעמיסו על המדפים והארונות, ודאגו שבמטבח לא תשרה אווירה של
מחסן. לשם כך אפשר לשלב בין חומרים אטומים לחומרים מעבירי אור.
ארונות או מגירות – מאוד מקובל לתכנן מתחת לשיש מגרות רחבות, אלו מקלות מאוד על השימוש
וממקסמות היטב
מאידך-ישנם שיבחרו ארונות עם דלתות ציר מתחת לכיורים כדי להוזיל עלויות
ארונות עליונים-קלפות או דלתות ציר- לכל אחד מעלות ויתרונות משלו וחשוב להבין את ההבדלים
ביניהם בעקרון ניתן לשלב ובעיקר להתאים לתקציב-קלפות מייקרות את העלויות.
השאירו אקסטרה מקום – עם הזמן בכל בית מצטברים כלים, ובסוף התהליך מוצאים שימוש אפילו
למגירות ששיערתם לעצמכם שהן מיותרות.
כל זה- רק הקדמה לעבודה מול מעצבת טובה, איך עושים את זה? בפוסט הבא אי"ה
אני מזמינה אתכם לקבל מדריך חינמי לחוויית שיפוץ אחרת
כתבו למייל- revachkir@gmail.com
בהצלחה
מינדי פקשר