איך ניתן לבטוח בקבלן שלא יברח עם הכסף?
איך נדע שבכסף שהעברנו לקבלן הוא ירכוש את הסחורה הטובה ביותר ולא "יעבוד" עלינו?
האם ניתן לבטוח בקבלן שחבר המליץ עליו?
איך נבטח את עצמנו מעגמת נפש והפסדים כספיים?

מכירים את זה שאתם מגיעים למוסך והמוסכניק אומר לכם כי עליכם להחליף משהו באוטו אך איך לכם מושג אם באמת צריכים להחליף אותו, וכל מה שאתם יכולים לעשות בלב ברירה – הוא לתת בו אמון ולקוות כי הוא לא "עובד עליכם"?
בין הישראלים נהוג לא פעם לסגור הסכמים ועסקאות בעל פה ולחיצת ידיים, תוך כדי ויתור על עריכת חוזה. אבל, בהתקשרויות מסוג זה, ובפרט כשהעסקה נוגעת לענף השיפוצים, אין הרבה חדש תחת השמש: תחילת ההתקשרות תהיה לרוב נעימה וקולחת, בעוד שבהמשך עלולה ההתקשרות להפוך לדרך חתחתים, עם פערי ציפיות, אינטרסים שמתנגשים ואלמנטים כאלו ואחרים של “גורם עליון” או “בלתי צפוי”. הסאגה עלולה להסתבך אף יותר במידה והקבלן שכנע את הלקוח לשלם ב”שחור”, שאז מעבר לעובדה שמדובר בעבירה פלילית הן של הקבלן והן של הלקוח, מאחר והעבודה מבוצעת ללא חשבוניות, אין ללקוח אסמכתה אותה הוא יוכל להציג בפני ביהמ”ש.
כמובן שהדרך הטובה ביותר למציאת קבלן שיפוצים, היא דרך המלצה של מכר שאותו קבלן כבר ביצע אצלו עבודה, ורצוי אף לבקש מהקבלן עצמו שמות של לקוחות שהוא ביצע אצלם בעת האחרונה עבודות על מנת לשוחח עמם ולשמוע את חוות דעתם לגביו.
גם אם אין לכם המלצה על קבלן ספציפי, ואפילו אם יש לכם המלצה כזו, עדין עדיף ומומלץ לערוך עם הקבלן על ידי עיגון הדברים המסוכמים בחוזה מסודר ומפורט, שאינו מותיר קצוות פתוחים.
מעבר לכך שהחוזה מעיד על רצינות ההתקשרות, מעצם העלאתם של הדברים על הכתב, נאטמות הפרצות שפותחות פתח לאי הבנות, טעויות ו/או ניסיונות כאלו ואחרים להתחמק מהתחייבויות.
בסדרת כתבות הבאה אביא בפניכם טיפים מומלצים איך לבחור קבלן
ומה להכליל במסגרת הסכם /חוזה עם קבלן שיפוצים
ביישום הטיפים יש סיכוי גדול שתקופת השיפוץ תעבור עליכם כחוויה ולא כעול
לקבלת מדריך חינמי במייל
7 סודות לחוויית שיפוץ אחרת
שלחו מייל ל- revachkir@gmail.com
ובקשו לקבל את המדריך במתנה!
לקבלת טיפים נוספים היכנסו לאתר שלי-www.mindipaksher.co.il

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *